- Fira d'artesania: The Craftroom
30/11/2012- 2/12/2012
Lloc: Recinte firal de Montjuïc, Pavelló 8, Barcelona
Preu: entrada gratuïta
Link: http://www.ccam.cat/
Com a cloenda de les activitats que s’hauran desenvolupat des del dia 26 de novembre en el marc de la Setmana d’Artesania de Catalunya, tindrà lloc la fira d'artesania The Craftroom, que acollirà una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans catalans. Comptarà amb un centenar d’expositors de diferents sectors i oficis: complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal, elements de decoració, entre altres. També hi haurà la presència de diversos tallers artesans, tallers infantils, demostracions d'ofici, exposició dels projectes de final de curs dels alumnes excel·lents de les escoles d'Arts i Oficis, performances, projecció d'audiovisuals sobre l'artesania catalana, l'espai youtube de la FAAOC (Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya) i una zona de descans per als visitants.
- Exposició: Portes obertes al MACBA
Lloc: MACBA, Barcelona
Preu: entrada gratuïta
Link: http://www.aspace.cat/aspacet/turisme/macba.htm
Amb motiu del 25 aniversari de la Fundació Macba, aquest dissabte se celebra una jornada de portes obertes al museu. Es podran visitar lliurement les tres exposicions que ara mateix hi ha al museu, "Episodis crítics (1957-2011). Col·lecció Macba", "La utopia és possible. ICSID. Eivissa, 1971" i "Filtracions". A més, s'han preparat activitats com ara visites guiades a les tres exposicions o al Centre d'Estudis i Documentació del Macba. També tindreu l'oportunitat de conèixer la feina dels conservadors i restauradors i fer una particular visita performativa seguint l'artista Jordi Ferreiro. A més, grans i petits podran participar en una activitat col·lectiva per crear una estructura imaginativa.
- Exposició: El museu explora. Obres d’art a examen
Lloc: MNAC, Barcelona
Preu: entrada gratuïta
Link: http://www.mnac.cat/exposicions/exp_preview.jsp? lan=001&actualPage=null&id=00000060
La sorpresa, el descobriment, la revelació, la confirmació o també el desengany son alguns dels sentiments i experiències que poden viure els especialistes quan s’endinsen en l’estudi científic i tècnic de les obres d’art. Al llarg de la seva història, el MNAC ha aprofundit en el coneixement d’obres de les seves col·leccions, o que hi estan relacionades, obtenint resultats de vegades frustrants, sovint curiosos i, de tant en tant, espectaculars. El públic, però, no ha tingut en general l’oportunitat de conèixer els resultats d’aquesta recerca que comparteixen conservadors de col·leccions, historiadors de l’art, restauradors i científics.
- Festival de muralisme: I Festival de murales La Escocesa
Lloc: La Escocesa, Barcelona
Preu: entrada gratuïta
La fàbrica de creació La Escocesa és la seu de la primera edició del Festival de Murals de La Escocesa, que durant dos dies serà el punt de trobada d'artistes internacionals especialitzats en la pintura sobre paret i art urbà, que transformaran els passadissos del pati i bona part de les parets d'aquest espai. A banda de poder veure el resultat d'aquesta intervenció, el festival programa tota mena d'activitats relacionades amb el món del muralisme, des de taules rodones fins a projeccions de documentals, passant per una exposició que repassa els darrers vint anys de grafits al Poblenou o concerts.
- Performance: Toni Jodar explica... la dansa moderna i contemporània
Lloc: Teatre Principal, Vilanova i la Geltrú
Preu: 5€
Durant molts anys, a Catalunya i per tot l’Estat espanyol, la dansa ha viscut amb un gran buit d’informació. El projecte “Toni Jodar explica...” respon a aquesta necessitat i aporta una informació bàsica per introduir-se al món de la dansa. Toni Jodar és ballarí i mestre de dansa des de fa més de 25 anys. Actualment és ajudant de direcció de la companyia Gelabert-Azzopardi.
Toni Jodar il·lustra amb el propi cos el pas del temps de la dansa i utilitza la seva experiència i humor per fer que sigui una “perfomance” de caràcter pedagògic que es converteix en una lectura en sí creativa i amena. Mostra l’evolució del clàssic al contemporani, tot fent referència als diversos gèneres i formes que utilitza el cos per expressar-se en el moviment.
Explica les principals corrents americanes de la dansa moderna i contemporània del segle XX, des del despertar d’Isadora Duncan fins les tècniques que elaboren Martha Graham, José Limón, Merce Cunningham i les conseqüents reaccions del “contactrelease”. Acaba amb una mirada cap Europa a través de la dansa-teatre, des de Mary Wigman a la gran aportació de l’admirada i recent desapareguda artista Pina Bausch. El principal objectiu és oferir eines a l’espectador per a gaudir més de la dansa i de la escena contemporània.
Menció especial de les Arts escèniques Premi Ciutat de Barcelona 2002.
Premi Associació professionals de la dansa de Catalunya 2006.
Amb el suport de: Ministerio de Cultura-INAEM i Danza en escena.
- Llicó inaugural del curs 2012-2013 Escola de la Dona: L'Impacte social i cultural de la formació al llarg de la vida
Lloc: Escola de la Dona, Barcelona
Preu: entrada gratuïta
Link: http://www.diba.cat/web/francescabonnemaison/agenda
Preu: entrada gratuïta
Link: http://www.diba.cat/web/francescabonnemaison/agenda
- Activitat: La Fedra actual. Som Fedres en potència?
Lloc: Teatre Principal, Vilanova i la Geltrú
Link: http://www.elprincipal.cat/ca/noticia.php?id=604
- Exposició: Explosió! El llegat de Jackson Pollock
Lloc: Fundació Miró, Barcelona
Link: http://www.fundaciomiro-bcn.org