sábado, 15 de diciembre de 2012

Performance - La dansa moderna i contemporània

Performance: Toni Jodar explica... la dansa moderna i contemporània
          
          Dissabte 15/12/2012, a les 19h 
          Lloc: Teatre Principal, Vilanova i la Geltrú
          Preu: 5€ 

Durant molts anys, a Catalunya i per tot l’Estat espanyol, la dansa ha viscut amb un gran buit d’informació. El projecte “Toni Jodar explica...” respon a aquesta necessitat i aporta una informació bàsica per introduir-se al món de la dansa. Toni Jodar és ballarí i mestre de dansa des de fa més de 25 anys. Actualment és ajudant de direcció de la companyia Gelabert-Azzopardi.

Toni Jodar il·lustra amb el propi cos el pas del temps de la dansa i utilitza la seva experiència i humor per fer que sigui una “perfomance” de caràcter pedagògic que es converteix en una lectura en sí creativa i amena. Mostra l’evolució del clàssic al contemporani, tot fent referència als diversos gèneres i formes que utilitza el cos per expressar-se en el moviment.

Explica les principals corrents americanes de la dansa moderna i contemporània del segle XX, des del despertar d’Isadora Duncan fins les tècniques que elaboren Martha Graham, José Limón, Merce Cunningham i les conseqüents reaccions del “contactrelease”. Acaba amb una mirada cap Europa a través de la dansa-teatre, des de Mary Wigman a la gran aportació de l’admirada i recent desapareguda artista Pina Bausch. El principal objectiu és oferir eines a l’espectador per a gaudir més de la dansa i de la escena contemporània.

Menció especial de les Arts escèniques Premi Ciutat de Barcelona 2002.
Premi Associació professionals de la dansa de Catalunya 2006.
Amb el suport de: Ministerio de Cultura-INAEM i Danza en escena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario